Fault codes and idling problem

All aspects of tuning,modification and repairs to the BX 16valve.
Post Reply
Arska
Tick Over
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2008 8:04 pm
Location: Finland

Fault codes and idling problem

Post by Arska » Wed Apr 10, 2013 8:33 pm

I read fault codes from ecu. It gave 65, CID circuit, which is not present in my mk1 valver. Any idea/knowledge what it might be?

The idling problem is high revs when warm. It runs about 1200 rpm. In warming period it seems to run more close to the correct value. I changed the temperature sensor, but didn't have any effect. Can it be intake air temperature sensor. Diagnostic test tested idle actuator and at least it was moving during the test. Any ideas?

Arska
Tick Over
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2008 8:04 pm
Location: Finland

Post by Arska » Thu Apr 11, 2013 9:21 am

It seems that 1265 is also referred to faulty check engine lamp, which makes sense. I was using LED and the current is much lower than ordinary 1.2W bulb. :D Idling problem is still unsolved.

Arska
Tick Over
Posts: 11
Joined: Fri Sep 12, 2008 8:04 pm
Location: Finland

Post by Arska » Sun Apr 14, 2013 8:33 pm

Too tight accelerator cable was causing the idling problem. When cover moved even a bit, it prevented TPS to close. Cable routing is so tight, that engine movement cause drag to cable cover. I loosen the cable and hopefully problem is now solved.

User avatar
soupapes
4000 rpm
Posts: 279
Joined: Mon Aug 14, 2006 5:37 pm
Location: Portugal

Re: Fault codes and idling problem

Post by soupapes » Thu Feb 01, 2018 11:07 pm

Hi, do you have the list of fault codes?

Is it possible to read the codes from ECU without having a diagnostic machine?
91' Citroën BX GTi 16v

Post Reply